סקי היא עיירה קטנה היפן הידועה בתור המרכז הגדול ביותר לייצור סכיני שף ביפן. מלבד סכיני מטבח יש בעיר מפעלים רבים העוסקים במוצרי פלדה. לפני כ-800 שנים התמקם בסקי חרש החרבות האגדי מוטושיגה. מאסטר מוטושיגה היה הראשון שזיהה את הפוטנציאל במיקום של סקי לייצור חרבות, מפאת מקורות המים, האדמה והעץ המצויים בקרבתה. בעקבותיו החלו להתמקם בעיירה עוד ועוד חרשי חרבות, עד שבתקופת האשיקגה היו יותר מ-300 חרשי חרבות בעיירה, הידועים ביותר בניהם הם קאנמוטו מאגורוקו וסאבורו שיצ'ו. לאחר שבשנת 1876 אסרה ממשלת יפן על נשיאת חברות הנפחים בסקי הפכו לייצרני כלי עבודה וסכיני מטבח.
הגענו לסקי לביקור של מספר ימים במהלכם נפגשנו עם שיזו, זאנמאי, קאנצ'וגו, קאנצ'וגו וסאטאקה. בדף הזה נכסה את הגעתנו לסקי והביקור בשיזו.

ההגעה לסקי היא לא פשוטה בכלל, צריך לסוע ברכבות מקומיות. לא ניראה שזה אזור שפוקדים אותו הרבה תיירים.
את היום הראשון התחלנו בסיור עצמאי בסקי. התחלנו במקדש Zenko-ji שנמצא לא רחוק מהמלון. מתחת למקדש ישנה מנהרה תת קרקעית חשוכה חושך מוחלט, ארוכה ומפותלת בצורת הסמל הבודהיסטי. מבקרים יכולים ללכת במנהרה ולחפש בחשיכה מנעול. מציאה של המנעול בחשיכה היא סגולה למזל טוב. כמובן שנכנסו למנהרה, חוויה מעניינת. ביציאה קיבלנו אוממורי בצורת מדבקה זוהרת בחשכה להדביק על הטלפון.
סקי היא עיירה ציורית מוקפת הרים וטבע ירוק. אין מדרכות בשום מקום, הכבישים יחסית צרים ואין שום זכר לתיירות. העיר בת כ-100,000 תושבים סובבת כולה סביב מפעלי עיבוד מתכת וייצור סכינים. בכל מקום שהגענו שמחו מאוד לקבל תיירים מהמערב.
חזרנו למלון לצפות בהמשך טורניר הסומו לפני שנצא לדיג אוקאי.
בערב יצאנו לדיג Ukai באמצעות עגורים.
אפשר לדוג רק לאחר רדת החשיכה, בנתיים קיבלנו הסבר מהמאסטר על דיג בעזרת עגורים.
לאחר רדת החשכה יצאנו בסירה ליד סירת הדיג לדוג במורד הנהר.
למחרת התחלנו את היום עם ביקור בחברת שיזו טאקומי, אשר מייצרים סכיני מטבח יפניים בעיר סקי יפן. רוב חלקי המפעל אסורים לצילום, אך נחלוק אתכם את מה שאפשר.
כל סכיני המטבח נבדקים ומיושרים אחד אחד.
תחנה להתקנת ידיות.
סימון סכיני שף בלייזר.
השחזת סכינים.
הנשיא הוריבא בודק אישית את החדות של כל סכין מטבח שיוצא מהפעל אחד אחד.
תמונה קבוצתית בסיום הביקור.