רקע: יו קורוסאקי נולד בשנת 1979 בעיירה בשם סאבא ליד העיר סקי, ומאז שהיה ילד אהב כל מה שקשור לחישול סכינים. בגיל 16 עזב את בית הספר והחל לעבוד בתעשיית הרכב, אבל חלם על ללמוד איך לחשל סכינים. כששמע שהתפנתה משרת שוליה אצל הנפח המפורסם הירושי קאטו הוא קפץ על ההזדמנות והחל להתלמד אצלו מגיל 17. הוא היה השוליה של מאסטר קאטו במשך 15 שנה, ולאחר מכן מכן עבד יחד עם מאסטר אנריו שידוע גם בתוך מחשל חרבות קטאנה. קורוסאקי סאן הוא האדם הצעיר ביותר שקיבל תואר מאסטר מכפר הסכינים של טאקפו אי פעם. מאז שנת 2014 הוא התחיל למכור סכינים תחת השם שלו, סכיני שף מבית יו קורוסאקי.
אחרי שביקרנו בכפר הסכינים של טאקפו, עברנו לסדנא של יו קורוסאקי. הסדנא שנבנתה לפני כשנה נמצאת ממש מהצד השני לשל מגרש החנייה של הכפר, כך שניתן לטעות ולחשוב שמדובר באותו המתחם. יו קורוסאקי שותף גם בכפר הסכינים, ועושה הרבה עבודה משותפת עם שאר המאסטרים, והקרבה מאפשרת לו להשתמש במכונות הכבדות במפעל מתי שיחפוץ.
בסדנא של יו קורוסאי יש המון ציוד – כבשן + פטיש לחישול חם, פטיש לחישול קר, וגלגלי השחזה וגרינדינג. יש גם מרכז מבקרים קטן עם תצוגה שניראה שתמיד ריקה בגלל הביקוש הגדול. זכינו בשתי חולצות טי מודפסות כשעברנו שם.
יו קורוסאקי הגיע במיוחד לפגוש אותנו, מכיוון שביקרנו ביום חופש בעיירה טאקפו לכבוד פסטיבל בין לאומי שנתי של מוסיקה קלאסית. הוא עשה לנו סיור בסדנא שלו, והדגים חישול של שני סכיני מטבח כדי שנוכל לצלם. הוא לא מדבר אגלית כלל, כך שאחרי ששיבאטה הלך לעיסוקיו כל התקשורת התבצעה בשפת הסימנים. מאותו רגע קורוסאקי הרגיש שאנחנו באחריותו האישית, ואחרי הסיור נשאר צמוד אלינו עד ששיבאטה חזר, למרות שניסינו לרמוז לו שהוא חופשי לחזור לעיסוקיו, ניראה שחלק מהנימוס היפני זה לא להשאיר את האורחים לא מאורחים אפילו לרגע. בכל רגע בביקור שלנו מישהו מהנפחים דאג תמיד לשבת או לעמוד בצמוד אלינו למקרה שנצטרך משהו.
יו קורוסאקי מחשל סכיני שף בטכניקה שמקורה בטאקפו שנקראת NIMAI-HIROGE, מדובר על חישול של שני סכינים בעת ובעונה אחת. הסכינים מוצמדים זה לזה בעזרת תפסי מתכת, מחוממים יחד בכבשן ועוברים חישול חם כשהם צמודים בעזרת הפטיש המכאני. בצורה הזאת הסכינים מתקררים לאט יותר והדבר תורם לעיבוד טוב יותר של הפלדה. יו קורוסאקי מספר שלקח לו כ-10 שנים עד ששלט בטכניקה הזו.
כמה תמונות נוספות מהביקור