רקע: אוגטה סאן הוא משחיז מקצועי מכפר הסכינים של טאקפו. אחרי שנים ארוכות של עבודה בכפר הסכינים פתח סדנא עצמאית משלו בטאקפו והתחיל להציע סדרות סכיני שף תחת שמו בעיצוב מקורי, אשר מחושלים בכפר הסכינים ומושחזים בסדנא שלו.
הסדנא של אוגטה ממוקמת בטאקפו, מרחק של כ-שעתיים נסיעה צפונה ברכבת מקיוטו. בטאקפו ממוקם כמובן גם הקואופרטיב – כפר הסכינים של טאקפו. ביום הראשון של הביקור שלנו בעיירה הקטנה ביקרנו את אוגטה, את הירושי ראטו, כפר הסכינים של טאקפו ואת יו קורוסאקי.
הגענו לתחנת הרכבת בטאקפו לקראת הצהריים, אחרי שעשינו צ'ק אין למלון היחידי בעיירה (צמוד לתחנת הרכבת), שיבאטה שהיה באותו זמן בטאקפו אסף אותנו יחד עם איקדה (נפח שעובד אצל אנריו) ונסענו לתחנה הראשונה שלנו – הסדנא של אוגטה.
הסדנא של אוגטה מכילה את כל מה שצריך כדי לעשות Grinding ו-Polishing לסכינים, הוא מקבל עבודה מהנפחים בטאקפו, אבל גם יוצר סכיני שף משלו, אותם מחשל בשבילו איקדה.
אוגטה בחור צעיר בן 34 (ב-2017), הוא לא מבין יותר מדי אנגלית, אז נעזרנו בשיבאטה כמתורגמן. הוא גר בסמוך לדסנא עם אשתו והילדים.
בתמונה תוכלו לראות סכין שף וסכין עזר מהסדרה שאוגטה מייצר עבורנו כפי שהוא מקבל אותם מהנפח, לפני הוא עובד עליהם.
אחרי שאכלנו קצת אננס והחלפנו מתנות המשכנו הלאה למרכז העיירה לאכול ארוחת צהריים. אוגטה, במיטב המסורת עמד בפוזיציית השתחוות מחוץ לבית עד שהאוטו נעלם באופק. ניסנו להסביר להם שאין צורך כמה פעמים, אבל זה רק גרם להם לרצות להשתחוות אפילו יותר. את אוגטה נפגוש גם לארוחת ערב באותו יום.
הנוף בטאקפו מדהים, אם זה היה בישראל, המקום היה כבר מפוצץ בצימרים.
ארוחת צהריים יפנית לימי הקיץ – אטריות קרות, עם מרק קר (בכוס), עם ה-Yem המגורד הלבן שלהם וקצת שבבי קאצ'ואבושי וואסבי מלמעלה. אני אמליץ על הגרסא החמה, כשזה קר זה לא להיט.