אחת המנות האהובות עליי מהמטבח התאילנדי היא הקארי הירוק. ישנן וריאציות שונות להכנתו עם רמות שונות של הכנה ביתית של המרכיבים. אני מציג לכם כאן גרסה מהירה של הכנת קארי ביתי עם מוצר מעולה של משחת קארי מוכנה שניתן למצוא בחנויות טבע ומוצרי מטבח מן המזרח. ארי ירוק ידוע בחריפותו אך אתם מוזמנים לקבוע את רמת החריפות המתאימה לכם על ידי ויסות כמות השימוש בצ׳ילי. אני מכין כאן את הקארי הירוק עם טופו אך ניתן להחליפו בעוף, שרימפס, או חתיכת דג לבן בשרני כמו לברק או לוקוס.

רכיבים – 4 סועדים:
- ⅓ כוס שמן קנולה
- קארי ירוק
- 300 מ״ל חלב קוקוס
- 4 כוסות מים רותחים
- חבילת טופו (רצוי רך)
- 200 גרם שעועית ירוקה
- 1 חציל בינוני
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 צ'ילי ירוק
- 1 צ'ילי אדום
- 3 שיני שום
- חתיכת ג'ינג'ר טרי באורך 5 ס״מ
- כפית זרעי כוסברה
- ½ כפית צ'ילי אדום יבש טחון (רצוי תאילנדי)
- צרור כוסברה
- צרור בזיליקום
הכנה:
- חותכים את החציל, טופו, ופלפלים מתוקים לקוביות גדולות בעזרת סכין מטבח.
- חותכים את השעועית הירוקה לחתיכות ביס בגודל 3 ס״מ בעזרת סכין שף.
- פורסים את הצ'ילי החריף (עם הזרעים שלהם) והשום דק בעזרת סכין מטבח.
- חותכים את הג'ינג'ר לרצועות דקות (ג׳וליאן), טיפ – הדרך הכי קלה לקלף ג'ינג'ר היא בעזרת כפית.
קילוף ג'ינג'ר עם כפית - מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את זרעי כוסברה, צ'ילי יבש וג'ינג'ר עד שארומטי.
- מוסיפים את החציל לטיגון קל כחמש דקות נוספות.
- מוסיפים את משחת הקארי, מים חמים ושום מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השעועית הירוקה, פלפל אדום וצהוב, צ'ילי ירוק, וטופו.
- מבשלים על אש בינונית כעשר דקות.
- מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה והקארי מוכן.
- מגישים בקערות עם אורז לבן ומקשטים בכוסברה, בזיליקום וצ'ילי אדום חריף, בתאבון!
מבצע!
המחיר המקורי היה: 1,065₪.937.20₪המחיר הנוכחי הוא: 937.20₪.
מבצע!
המחיר המקורי היה: 1,115₪.981.20₪המחיר הנוכחי הוא: 981.20₪.