גזר הינו ירק שורשי נפוץ מאוד במטבח הישראלי. הוא קשה ודחוס, ויכול להוות אתגר לא קטן לבשלן החובב שאינו מכיר את הטכניקה המתאימה לחתוך אותו לצורת גפרורים או קוביות. אבל אל דאגה, ערכנו בשבילכם מדריך וידאו מסודר שיעזור לכם לחתוך גזר לקוביות שוות ומושלמות בלי שום בעייה. חשוב לזכור – סכיני שף יפניים הם כלי העבודה הטובים ביותר במטבח, אבל כדי ליהנות מהם חשוב לרכוש את הטכניקה הנכונה.
שימו לב: עבודה עם סכין שף הינה דבר מסוכן, אנא הפעילו שיקול דת וקחו אחריות על העבודה שלכם במטבח. יש לעבוד לאט ובזהירות, רכישת המיומנות יכולה לקחת גם כ-50 ניסיונות.
- קלפו את הגזר.
- חיתכו את הגזר (בעזרת סכין שף או קופיץ) לצורת קוביה (מלבן תלת ממדי).
- חיתכו את הקוביה למלבנים.
- חיתכו את המלבנים לגפרורים.
- חיתכו את הגפרורים לקוביות.
חיתוך גזר – סרטוני הדגמה

סכין שף (גיוטו) טאנאקה קצ'וטו 240מ"מ Shirogami#1 נגד גזר

קופיץ סיני בעבודת יד של מאסטר האו ג'יינג נגד גזר 2

סכין שף 210 מ"מ מבית היגאשי הסדרה הכחולה חותך גזר

סכין שף מבית סאנקראפט מסדרת SG2 חותך גזר