רימון הוא פרי פופולארי מאוד בראש השנה, אבל כמה מאיתנו באמת יודעים כיצד לפרק אותו? למשימה הזו הסכין המתאימה ביותר היא סכין עזר קצרה, אבל גם סכין שף יכולה להתאים.
שימו לב: עבודה עם סכין שף היא דבר מסוכן, אנא פעלו באחריות ובשיקול דעת. יש לעבוד לאט לאט, רכישת המיומנות יכולה לקחת גם כ-20 חזרות/ניסיונות.
- נקו את הרימון.
- הסירו את המכסה של הפרי בצד של הכתר/פרח – יש לחתוך מספר חתכים בקליפה מסביב לכתר בעזרת סכין שף ולמשוך אותו מהפרי.
- חיתכו כ-6 חתכים אנכיים בקליפה המתחילים מהמכסה שהוסר ונפגשים בקצה השני של הפרי בהפרשים שווים מסביב לפרי, כאילו לחלק את הרימון לפלחים.
- פרקו את הרימון באמצעות משיכה וקרעו את הפלחים שיצרתם כך שיפרדו אחד מהשני.
- פרקו את הגרעינים.