אננס הוא פרי אקזוטי ויקר מאוד בישראל, הרבה בשלנים לא יודעים איך נכון לחתוך ולנקות אותו.
סכין מטבח חדה היא הבסיס כמעט לכל המשימות במטבח, אך היא לא תסייע לכם בלי הטכניקה הנכונה. כדי שתוכלו ליהנות מהיכולות של סכין המטבח היפנית שלכם כתבנו מדריך קצר שיעזור לכם לחתוך ולנקות אננס כמו מקצוענים.
שימו לב: עבודה עם סכין מטבח היא דבר מסוכן, אנא פעלו באחריות ובשיקול דעת. יש לעבוד לאט לאט, רכישת המיומנות יכולה לקחת הרבה חזרות.
- חתכו את קצוות העליון והתחתון של האננס.
- הניחו את האננס על גבי התחתית הקטומה שלו על משטח העבודה וחתכו את הקליפה שלו מכל הצדדים.
- חתכו את האננס לרבעים.
- חתכו את הליבה הקשה של האננס מכל רבע.
- השכיבו את הרבעים ופרסו אותם.