בצל הינו הבסיס למרבית התבשילים במטבח, והוא תוספת חובה לכל סלט קצוץ ישראלי. אבל בעוד שחיתוך בצל יקח לשף מקצועי כ-30 שניות, חובבן יכול לבזבז על החיתוך גם 5-10 דקות ארוכות.
סכין שף חדה היא בהחלט הבסיס לכמעט כל העבודות במטבח, אבל היא לא תעזור לכם בלי הטכניקה הנכונה. כדי שתוכלו ליהנות מהיכולות של סכין השף היפנית שלכם כתבנו מדריך קצר שיעזור לכם לחתוך בצל כמו מקצוענים.
שימו לב: עבודה עם סכין שף היא דבר מסוכן, אנא פעלו באחריות ובשיקול דעת. יש לעבוד לאט לאט, רכישת המיומנות יכולה לקחת גם כ-50 חזרות/ניסיונות.
- נקו את הבצל מהקליפות היבשות.
- חיתכו את הבצל לחצי.
- חיתכו את חצי הבצל חיתוכים אנכיים בגודל הרצוי, אך הקפידו להשאיר חלק מחובר לקצה (לא לחתוך עד הסוף).
- חיתכו את חצי הבצל חיתוכים אופקיים בגודל הרצוי, גם הפעם, אל אל תחתכו עד הסוף.
- פרסו את הבצל לרוחבו.
חיתוך בצל – סרטוני הדגמה

סכין שף (גיוטו) אוגטה 225 מ"מ SG2 חותך בצל סגול

סכין שף (גיוטו) טאנאקה קצ'וטו 240מ"מ Shirogami#1 חותך בצל סגול

סכין שף 240 מ"מ מבית יאמאוואקי סדרת VG10 חותך בצל סגול

סכין שף 210 מ"מ מבית היגאשי הסדרה הכחולה חותך בצל סגול 1

סכין שף קיו 240 מ"מ חותך בצל סגול