מתכון: אקווצילה דניס ים ואספרגוס

אקווצילה

מתכון אקווצילה דניס ים ואספרגוס

Aquachile הוא בתרגום חופשי "מי צילי". הגירסה המקסיקנית לסביצה. מגיעה ממזרח מקסיקו (סינלואה), אבל היום כבר אפשר למצוא את המנה בכל מקום שיש דגים במקסיקו. ההבדל העיקרי בין אקווה צילי לסביצה הוא שסביצה מושרה בטיגר מילק (מרינדה על בסיס ליים) לפחות 20 דקות לפעמים גם שעות ארוכות ואקווצילה מטובל במרינדת הליים ומוגש מייד.

רכיבים:

  • 200 גרם פילה  דניס ים (צ'פורה).
  • 8 אספרגוסים.
  • 2 גבעולי סלרי.
  • 1 שומר צעיר.
  • מלפפון.
  • בצל שאלוט.
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר.
  • צילי ירוק.
  • צרור כוסברה.
  • 2 ליים.
  • 100 גרם מלון מתוק.
  • 50 מ"מ שמזן זית כתית עדין.
  • כף קוקס יבש קלוי.
  • כף פיפיטס (זרעי דלעת קלועים).
  • מלח ים אטלנטי.

הכנה:

  1. חולטים את האספרגוס – מחממים סיר עם מים עם מעט מלח ים, כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את האספרגוס למים ל 2 דקות ומוצאים לקערה עם מים קרים לעצור בישול. מוצאים מהמים ומיבשים.
  2. פורסים את פילה הדג לפרוסות דקות ללא עור, עובי של כחצי ס"מ. סכין סושי יכול להתאים מצויין למשימה הזאת
  3. פורסים את השומר, מלפפון, שאלוט וסלרי ואספרגוס דק ככל האפשר בעזרת סכין ירקות.
  4. מעבירים חצי מהירקות הפרוסים והג'ינגר', צ'ילי, הכוסברה והמלון לבלנדר, וסוחטים לתוכו את הליים ומוסיפים מלח וטוחנים.
  5. לאחר הטחינה בבלנדר מעבירים למסננת עם מגבת נייר ושומרים את הנוזל.
  6. מעבירים את הדג ושאר הירקות הפרוסים לקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית ומלח.
  7. מעבירים את הדג והירקות לצלחת עמוקה.
  8. מוסיפים לצלחת את הנוזל עד לחצי הגובה.
  9. מוסיפים עלי כוסברה, קוקוס קלוי וזרעי דלעת.
  10. להגיש עם לחם טו טוסטדה (טורטיה קלויה).
  795
המלאי אזל
  865
מבצע!
חדש
  המחיר המקורי היה: 875₪.המחיר הנוכחי הוא: 787.50₪.
מבצע!
חדש
  המחיר המקורי היה: 895₪.המחיר הנוכחי הוא: 805.50₪.
  1,115
מבצע!
  המחיר המקורי היה: 1,165₪.המחיר הנוכחי הוא: 1,048.50₪.
מבצע!
  המחיר המקורי היה: 1,495₪.המחיר הנוכחי הוא: 1,315.60₪.

כתיבת תגובה

צ'ט עם בן אדם