שף מקצועי זקוק לכלי עבודה מקצועי ואיכותי ובהיקארי תוכלו למצוא סט סכיני שף באיכות הגבוהה ביותר. על השף מוטלת עבודה קשה ותובענית, הדורשת ידע, מיומנות ולא פחות חשוב – סט סכיני שף מקצועי ואיכותי. 90% מאיכות העבודה במטבח נקבעת ע"י איכות הסכין שלכם.
אז מה תמצאו בסט סכיני שף?
סט סכינים מקצועי כולל את כל הסכינים הדרושות לעבודתו של שף במטבח. בהיקארי תוכלו למצוא את הסט סכיני השף המושלם, העונה לצרכיו של כל טבח.
סט סכיני שף מיאקו – שלושה סכינים
סט סכיני שף מיאקו כולל:
- גיוטו – שמה היפני של סכין השף הקלאסית. הסכין בסט מגיע באורך 210 מ"מ. סכין רב תכליתית המשמשת לחיתוך, קיצוץ, מעיכה של פירות ירקות ואף עשבי תיבול וכמובן עבודה עם נתחי בשר גדולים.
- סנטוקו – סכין קצרה יחסית בעלת קצה דמוי מקור וקימור עדין. הסכין בסט מגיע באורך 180מ"מ. מתאימה לפריסת ירקות, פירות, בשר ודגים.
- סכין קילוף – או בשמה הנפוץ – סכין עזר – הסכין בסט מגיע באורך 130 מ"מ. נהדרת לקילוף וחיתוך ירקות ופירות שונים מכיוון שגודלה, שקטן יותר מסכין השף הגדולה, מושלם לתמרון שהפעולות אלו דורשות לפעמים.

סט סכיני שף קיו – שלושה סכינים
סט סכיני שף קיו כולל:
- סכין גיוטו – באורך 210 מ"מ. סכין שף קלאסית המשמשת לחיתוך, קיצוץ, מעיכה של פירות ירקות ואף עשבי תיבול וכמובן עבודה עם נתחי בשר גדולים.
- סכין סנטוקו- באורך 180 מ"מ. סכין רב תכליתית לפריסת ירקות, פירות ,בשר ודגים.
- סכין עזר – באורך 130 מ"מ. גדולה מושלם לחיתוך וקילוף ירוקת ופירות, מתאימה לעבודות נוספות הדורשות תמרון.
הסטים הנ"ל הינם תוצרת יפן, ומחושלים בסאקי, בירת החישול החרבות היפניות!
הסכינים נוחות מאוד גם בעבודה ממושכת ואין ספק שיעלו את חווית הבישול שלכם למקום שעוד לא הכרתם. הסכינים מומלצות במיוחד למקצוענים אבל גם אם הינכם נמצאים בתחילת דרככם הקולינרית, תוכלו ליהנות מאיכות יפנית אצלכם במטבח.
סכין שף חדה – עבודה בטוחה
אז הבנו שחשוב להחזיק סט סכינים איכותי במטבח, אבל הדבר החשוב ביותר בסט סכיני שף איכותי, הוא כמובן חדות הלהב של הסכינים. נכון, הרבה אנשים חוששים מסכינים חדות ופוחדים להיחתך, אך ההפך הוא נכון, סכין טובה ומושחזת לחדות המרבית תעשה את העבודה בצורה הבטוחה ביותר, מבלי להחליק מחומר הגלם ולגרום לפציעות מיותרות. סכין בעלת להב כהה ועייף לעומת זאת , יכולה לפצוע ולגרום נזק רב מכיוון אינה חודרת את חומר הגלם בצורה מיטבית ומייצרת תזוזות מיותרות מה יכול גם להסתיים במיון.
לכן, חשוב מאוד להקפיד להשחיז את סכיני השף שלכם בזמן. סכין מושחזת וחדה תייצר סביבת עבודה בטוחה ונוחה יותר בין עם במטבח תעשייתי או בין עם במטבח הביתי שכלם.
לסיכום
אומנם אין דרישה לאלף סכינים במטבח שלכם, אך כשלכל אחת מטרה מסוימת, העבודה תהיה מהנה ונוחה הרבה יותר. כל עוד הלהבים באיכות גבוהה ומיוצרים מפלדה איכותית עבודתכם תהיה קלה עד מאוד.