סכין מומלצת לחיתוך ירקות

סכין ירקות (נקירי) שירו קאמו 165מ"מ SG2

ישנם הרבה גורמים שטבח ביתי או שף מקצועי חייב לקחת בחשבון בעת קניית סכין ירקות. המפתח הוא סוג הירק שאתם מתכננים לחתוך, לקצוץ או לפרוס. למשל, האם אתם מחפשים סכין לירקות העליים ירוקים או לירקות הקשיחים כמו דלעת?

קחו בחשבון גם את החדות ואת גודל הסכין. מומלץ שתבחרו את הגודל הנכון שיתאים לחלל העבודה שלכם.

נקירי – נקירי הינה סכין ירקות יפנית שהייתה הסכין לשימוש בייתי הנפוצה ביותר ביפן לפני עידן הסנטוקו. בניגוד לסכינים יפניים מסורתיים הנקירי מושחזת משני הצדדים ולכן קלה יותר לשימוש לא מקצועי. הנקירי בעלת מראה ייחודי, המתאפיין בלהב מלבני דק, בקצה הלהב ישר השטוח, השחזת V (שרוב הטבחים המערביים מכירים) וחוד להב קטום המקנה לסכין מראה מלבני. לרוב, נקירי תהיה מעט קצרה יותר בהשוואה לסכני מטבח אחרות.

הלהב הישר של הנקירי, הינו דק וקל מושלם לפריסה וחיתוך מדויקים לכל סוגי הירקות – ירקות שורש קשים יותר, ירקות עדינים שנוטים "להימעך" תחת כובד המשקל של להבים כבדים יותר ואף לקיצוץ של שום ועשבי תיבול שונים.

אוסובה – בזמן שנקירי נחשב לסכין ירקות בסגנון מערבי, אוסובה היא סכין ירקות יפנית מסורתית המושחזת מצד אחד בלבד המשמשת לפריסה דקה ומדויקת של פרוסות ירקות, ממש בעובי של דף נייר.

האוסובה נחשבת לסכין נישתית ונחשבת לסכין מומלצת לפריסת ירקות שאנו נגיש בצורתם הנאה. בגלל צורת ההשחזה הייחודית של האובוסה , הלהב הדק פורס את הירק במינימום פגיע במבנה התאי של הירק, מה שלא רק מסייע לשמור על הטעם אלא גם מוסיף לשמירת הטריות.

סנטוקו – סנטוקו הינה סכין רב תכליתית, שהפכה לפופולרית אחרי מלחמת העולם השנייה, עקב ההשפעה המערבית על המטבח היפני. צריכת בשר הפכה לפופולארית יותר בבית יפניים ואיתה הגיע הצורך בסכין ביתית בסגנון מערבי יותר, שתיתן מענה לחיתוך ירקות, בשר ודגים בסכין אחת.

מכיוון שסנטוקו הינה סוג של הכלאה בין הנקירי לסכין שף מערבית, היא קודם כל מבוססת על יכולת העבודה שלה עם ירקות, שאליה נוספו תכונות המאפשרות עבדוה עם בשר ודגים.

כתיבת תגובה

צ'ט עם בן אדם