בין אם אתם טבחים חובבים, שפים ביתיים מוכשרים, או אפילו שפים מקצועיים, אין לנו ספק שאתם תדעו להעריך את הערך של סכין איכותית. שימוש בסכין טובה וחדה מפלדה איכותית יכול להפוך את הבישול לשמחה. מצד שני, שימוש בסכין משעממת בדרגה נמוכה הופך את הבישול למטלה.
הסכין של השף
סכין שף איכותית ואיתנה היא הסוס העבודה של כל מטבח בסגנון מערבי. היא יכולה לקצוץ, לחתוך לקוביות, לחתוך, למעוך, לפרוס ולעשות כמעט כל עבודה אחרת שאתם צריכים לעשות במטבח.
אורכם של סכיני שף הוא בדרך כלל כ-20 ס"מ, אם כי דגמים מסוימים עשויים להיות ארוכים או קצרים יותר. סכיני שף מגיעות בדרך כלל בשני סגנונות: צרפתי וגרמני. שני הסגנונות דומים ברוב ההיבטים, מלבד זה שהסכין הגרמנית בדרך כלל בעלת להב מעוקל יותר מאשר לצרפתית. זהו הבדל כה מינורי שסביר להניח שרוב השפים הביתיים לא יוכלו לומר אם הסכין שלהם בסגנון צרפתי או גרמני.
סכין קילוף
אין מטבח שלם בלי סכין קילוף. חשבו על סכין קילוף כעל האח הקטן של סכין השף: היא רב-תכליתית וניתן להשתמש בה כדי לבצע מגוון רחב של משימות.
רוב המשימות המוטלות על סכין הקילוף כוללות קיצוץ או קילוף של פירות וירקות. הלהב הישר והקצר יותר שלו הופכים אותו לאופציה המועדפת למשימות המפורטות הללו.
דוגמה מצוינת למשימה המתאימה היטב לסכין הקילוף היא קילוף תפוחי אדמה. שימוש בסכין שף כדי לקלף תפוח אדמה תוך החזקת תפוח האדמה ביד השנייה יתברר כבלתי מנוצל במקרה הטוב ומסוכן במקרה הרע. הלהב והידית הקצרים יותר של סכין הקילוף הופכים אותו להרבה יותר מתאים למשימה כזו.
סכין סנטוקו
סכין סנטוקו היא בעצם הגרסה היפנית של סכין שף בסגנון מערבי. היא מעט קצרה יותר וקלה יותר עם להב שטוח וחלק עליון מעוגל שהינו מחודד כמעט כמו סכין שף.
סכיני סטייק
ניסיתם פעם לחתוך סטייק עם סכין חמאה? ניסיון כזה הוא תרגיל בייאוש וחוסר תועלת. והגרוע מכל, אתה מסתכן בטירוף הסטייק שלך – תועבה, ללא ספק.
סכיני סטייק הם החבר הכי טוב שלכם כשזה מגיע לחיתוך אוכל מבושל על השולחן. השם, כמובן, מרמז שהם נועדו לסטייק – ובכל זאת המטרות שלהם רבות. הם מושלמות לחיתוך בשר מבושל, אבל זה לא הכל. בנוסף לחיתוך בשר מכל סוג שהוא, הם גם מצוינים לחיתוך ירקות, מריחת חמאה או לחיתוך אוכל של הפעוט לחתיכות בגודל ביס.
גם אם אתם גרים לבד, כדי להצטייד בסט סכיני סטייק. אחרי הכל, מה אם מישהו בא לארוחת ערב?
שמחנו לתת לכם קצת חומר למחשבה בנושא סטים של סכיני שף.