סט סכינים יפניים

סט סכיני שף קיו - שלושה סכינים

סכינים יפניות מפורסמות בזכות ההיסטוריה המפוארת שלהן, העיצוב היפה והמסורתי שלהן ואף לעתים קרובות הן נחשבות ליצירת אומנות שכן, רובן מיוצרות בעבודת יד. לא סתם סכינים יפניות מועדפות על ידי השפים הטובים בעולם. אם תשקיעו בהן תשומת לב ותעניקו להן את התחזוקה הנכונה, תקבלו בחזרה הנאה וסיפוק רב בעבודתכם במטבח. הן מאפשרות חיתוכים דקים ומדויקים והשגת מראה אסטטי במיוחד למנות, כמו שתוכלו לראות במסעדות סושי הטובות בעולם.

אילו סכינים תצטרכו בסט סכינים יפני

סט סכינים יפנים מוכן הינו הדרך הקלה ביותר למתחילים שרוצים להכיר את הסכינים לעומק.

אין צורך באלפי סכינים, שלושת הסכינים הבאים יספקו מענה אמיתי וטוב לרוב משימות המטבח שלכם, ולאחר מכן תמיד תוכלו להוסיף סכינים נוספות ונישתיות יותר.

אז ממה מתחילים?

סכין שף – גיוטו

סכין רב תכליתית לשימוש יום יומי שנעה באורכה בין 165 מ"מ ל-240 מ"מ ורחבה יותר בקצה הידית. ניתן להשתמש בנוחות ובבטחה בסכין השף לקיצוץ וחיתוך בפעולת נדנדה. גם חיתוך בתנועה ישרה קל מאוד עם הסכין הזו.

כאשר אתם עובדים יותר עם בשר ודגים נאים מאשר פירות וירקות, הלהב הצר יותר בקצה של הגיוטו הוא בחירה מצויינת.

סכין שף 210 קיו Ad 1:1

סכין סנטוקו

סכין סנטוקו היא מעט קטנה יותר מהגיוטו ובעלת צורה ייחודית. זוהי גם סכין רב תכליתית נהדרת, אך הגודל שלה הופך אותה למתאימה יותר לעבודות מסוימות כמו חיתוך לקוביות או פריסה לפרוסות דקות. הסנטוקו מתאימה ביותר לעבודה עם ירקות ופירות או חתיכות בשר ודגים קטנות יותר. הסנטוקו מצויינת גם בקיצוץ עשבי תיבול וירוקים קטנים שונים.

סכין סנטוקו 180 קיו

סכין עזר (פטי) – הרב שימושית

אלו סכינים נפוצות מאוד במטבחים ביתיים. אורך הלהב הוא בדרך כלל בין 100 מ"מ ל-150 מ"מ, בעל להב דק צר וניתן להשתמש בו לקילוף, חיתוך ועבודות עדינות שונות. סגנון זה ידוע בשם Petty ביפן.

סכין זו מעולה לעבודה עם חומרי גלם קטנים יותר, חיתוכים צרים ועבודות הדורשות דיוק.

חשוב להקפיד לא להפעיל כוח מיותר בשימוש בסכין הפטי, לא לחתוך איתה מזון קשה במיוחד, מזון קפוא או עצמות על מנת להימנע מנזק לסכין ו/או לגוף האדם.

סכין עזר 130 קיו

השחזה וטיפול בסט סכינים יפנים

על מנת לשמור על הביצועים הטובים ביותר של סט הסכינים היפנים שלכם, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת ופשוטה יחסית אשר תבטיח המשך ביצועים מעולים במטבח. סכינים קהות וחלודות הן ללא כל ספק מסוכנות יותר מסכינים חדות ומטופחות.

כדי למנוע היווצרות חלודה על הסכין האהובה אליכם, יש לנקות ולייבש את הסכין מיד לאחר השימוש. כדאי לשטוף אותה ביד עם סבון עדין במים חמים. השתמשו במגבת עבה לייבוש והרחיקו את הלהב מהאצבעות.

מומלץ להקפיד על השחזה תקופתית של להבי הסכינים שלכם על מנת לשמור על חדות מירבית וכתוצאה מכך גם על בטיחות העבודה. סכינים יפניות דורשות השחזה שונה מעט מסכינים אירופאיות, וההשחזה שלהם מתבצעת על אבן משחזת ייעודית. למרות שניתן לרכוש אבן משחזת ולנסות ללמוד את סגנון ההשחזה המתאים לדגם הספציפי של הסכין שאתם מעוניינים להשחיז אנו ממליצים לפנות אלינו ואנו נדאג להשחזה מקצועית של סכינכם. השחזה נכונה הכרחית על מנת לשמור על ביצועי הסכין לטווח הארוך.

בעזרת טיפול ותחזוקה מוקפדים, הסכינים בסט הסכינים היפניים שלכם ימשיכו לספק ביצועים ודיוק מרביים.

כתיבת תגובה

צ'ט עם בן אדם