מכינים את המוקפץ התאילנדי המושלם

מכינים את המוקפץ התאילנדי המושלם

אם חשבתם עד עכשיו שמוקפץ, היא מנה המורכבת מהרכיבים שיש לכם במקרר וכל מה שצריך לעשות הוא להקפיץ את כל המרכיבים עם האטריות שבחרתם – אז דעו לכם שבתרבות התאילנדית, הדבר ממש לא ככה. מדובר על אומנות של ממש, כאשר זה נוגע למנות מוקפץ. אצל השפים בתאילנד, ההקפצה היא סוג של מיומנת שנרכשת עם הזמן. מה גם, שיש חשיבות לכלי המטבח ולחומרי הגלם בהם משתמשים להכנת המוקפץ.

אז מה אתם צריכים בשביל להכין מנת מוקפץ מעולה?

ווק – אתם צריכים מחבת גדולה ועמוקה עם דפנות גבוהות. ישנם כמה סוגים של ווקים. אתם צריכים להעדיף את הסוג העשוי מפח ולא מטפלון. כך הירקות מוכנים מהר יותר. במידה ואין לכם מחבת ווק מיוחדת, תוכלו גם להשתמש בכל מחבת אחרת עמוקה. מה שכן, אם אתם רוצים להקפיץ בצורה מקצועית, אנו ממליצים על רכישה של ווק. מדובר על מוצר שעלותו מסתכמת ב-80 עד 150 ₪. תלוי בחברה המייצרת אותו ומאיפה אתם רוכשים אותו.

סכינים – בחרו בסכינים חזקות, חדות ואיכותיות של חברות מוכרות בתחום. באמצעות סכינים טובות, תוכלו לחתוך את הירקות למוקפץ, בקלות רבה ובזמן קצר. מעבר לכך, תמיד טוב שיש כמה סכינים מקצועיות לחיתוך ירקות, נתחי בשר ונתחי עוף. אל תחסכו על סכינים. סכין איכותית וטובה עשויה להגיע למחיר של כמה מאות שקלים, אך תסכמו עלינו שזה בהחלט ישתלם לכם ואתם תוכלו להנות ממנה בכל הקשור להכנת אוכל במטבח. יתרה מזאת, תוכלו גם לרכוש משחיז סכינים ומדי פעם לחדד את הסכינים וכך לשמור עליהן חדות.

אטריות, ירקות ותיבול מומלץ

בגדול – כל ירק עשוי להתאים למוקפץ, כאשר הירקות הפופולאריים הם: פטריות, ברוקולי, פלפלים, גזרים, כרוב, נבטים. רק שימו לב, שלכל ירק יש את זמן ההקפצה שלו. כאשר מדובר על ירקות קשים, יש כמובן לחלוט אותם לפני הבישול עצמו.

ומה לגבי תיבול? מדובר על שילוב טעמים של מתוק, מלוח, חריף ומר. ניתן להשתמש ברוטב סויה בהירה או כהה, רוטב סויה מתוקה, ג'ינג'ר, שמן שומשום, שום ורוטב דגים.

לגבי האטריות – תוכלו להשתמש באטריות אורז, הן מהוות מרכיב משמעותי כאשר מכינות מנות של פאד תאי. אם אין ברשותכם, תוכלו גם להשתמש באטריות שעועית או באטריות ביצים.

בשר ועוף

אם אתם בוחרים להכין מוקפץ בשרי ולא צמחוני, תוכלו להשתמש כמעט בכל נתח בשר ועוף. העיקר שיהיו טריים וללא שומן. אפשר לחתוך אותם לקוביות קטנות. יש לטגן ראשית את הבשר והעוף, להוציא מהווק ולאחר מכן לאחר הקפצת הירקות, להוסיף אותם.

שורה תחתונה

אם אתם אוהבים לבשל את האוכל בבית, תוכלו למצוא המון מתכונים מצוינים להכנת מוקפץ. אם אתם מעדיפים לאכול בחוץ, נשמח להמליץ לכם על מסעדה תאילנדית בתל אביב, בה מוגש אוכל אותנטי מהמטבח התאילנדי.

צ'ט עם בן אדם