סכיני אקמי
אקמי (Akemi / 明美) הינו מותג סכיני שף מוביל מבית היקארי. פירוש המילה היפנית אקמי הוא יפה ובהיר. סכיני אקמי מיוצרים ביפן באופן קפדני ומדויק ע"י יצרנים נבחרים ומשווקים בארץ ע"י היקארי סכיני שף.
סכין ירקות - נקירי
סכין ירקות יפני נקרא נקירי. הנקירי ידוע בתור אחד מסכיני המטבח הנפוצים ביותר במטבח היפני הביתי. הנקירי משמש כסכין לחיתוך ירקות, פירות ושאר מאכלים מן הצומח. צורתו המלבנית והפרופיל השטוח יחסית של הלהב מתאימים מאוד לחיתוך בדחיפה לכל אורך הלהב, ויש לו גם מספיק בטן כדי לאפשר תנועת "נדנוד"/Rocking. בנוסף, הנקירי הוא סכין ירקות רחב המאפשר לערום על גביו את חומרי הגלם ולהעבירם לכלי המתאים בקלות. הרבה טבחים ובשלנים ביתיים מחזיקים סכין ירקות ייעודי בנוסף לסכין השף שלהם לעבודה עם ירקות. כמובן שאם אתה צמחוני או טבעוני, סכין ירקות היא הבחירה המושלמת בשבילך.
סכין ירקות יפני (נקירי) בפעולה
מהי פלדת VG10
פלדת VG10 היא פלדת אל-חלד המיוצרת במפעל Takefu. רכיבים: פחמן 1%, כרום 15%, מוליבדן 1%, ונדיום 0.2%, קובלט: 1.5%, מנגן 0.5%. פלדת VG10 היא אולי פלדת האל-חלד המתקדמת והאיכותית ביותר של טאקפו, והיא פופולרית מאוד בקרב יצרני הסכינים ביפן. הונדיום בסגסוגת מאפשר לסכין להחזיק להב חד במיוחד לאורך זמן ארוך. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 60-61 HRC בדר"כ, דבר המאפשר להשחיז את להב הסכין לרמת חדות יוצאת דופן.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.