סכיני שף מבית קיריו סאטושי
לסכיני קיריו סאטושי היסטורית חישול של יותר ממאה שנה. היום החברה מייצרת סכיני מטבח ומנוהלת ע"י שני אחים מהדור השלישי של המשפחה, אבל במקור הדור הראשון היה מחשל חרבות יפניות בעבודת יד מסורתית. קיריו סאטושי הם חלוצים בתחום למנציית פלדות אל-חלד בפלדה רכה, הם פיתחו את הטכנולוגיה שעל בסיסה מייצרים סכיני אל-חלד במבנה סאן מאי.
קיריו סאטושי נחשבים למצטיינים בכל מה שקשור בטיפול חום ממומחשב ומודרני לסכינים, והם היצרנים של סכינים רבים הנמכרים תחת שלל מותגים בכל ברחבי יפן. המפעל המקורי שלהם היה ממוקם באיזור עירוני בסאנג'ו, אבל לאחרונה עברו למפעל חדש וגדול יותר באיזור ההר.
סכין פירוק בשר - הונסוקי
סכין פירוק בשר המשמש לפירוק והפרדת בשר מעצמות, האח הקטן של סכין פירוק הבשר היפני המסורתי - הגאראסוקי. לסכין פרופיל דמוי משולש וקצה דמוי מקור המאפשר לו "לסוע" לאורך העצמות על מנת להפריד את הבשר, ולעבור דרך מפרקים של עופות ובעלי כנף. סכין הפירוק היפני הונסוקי משמש לפירוק עו;, צלעות טלה וחומרי גלם בגודל דומה, והוא אחד הסכינים המבוקשים בקרב קצבים וטבחים העוסקים בפירוק ביפן ובעולם בכלל. הסכין יכול להגיע מושחז מצד אחד, או משני הצדדים.
תמונות ממסעדת מסה
מהי פלדת VG10
פלדת VG10 היא פלדת אל-חלד המיוצרת במפעל Takefu. רכיבים: פחמן 1%, כרום 15%, מוליבדן 1%, ונדיום 0.2%, קובלט: 1.5%, מנגן 0.5%. פלדת VG10 היא אולי פלדת האל-חלד המתקדמת והאיכותית ביותר של טאקפו, והיא פופולרית מאוד בקרב יצרני הסכינים ביפן. הונדיום בסגסוגת מאפשר לסכין להחזיק להב חד במיוחד לאורך זמן ארוך. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 60-61 HRC בדר"כ, דבר המאפשר להשחיז את להב הסכין לרמת חדות יוצאת דופן.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.