סכיני טוסה
טוסה (או קוצ'י) הוא מחוז ביפן הממוקם על האי שיקוקו ומפורסם כמרכז חרשות מתכת כבר יותר מ-800 שנה. חברת "סכיני טוסה" הוקמה בשנת 1919 ועם השנים התפתחה וייצרה סכיני מטבח, כלי חיתוך לשדאות, חקלאות ותעשייה ומוצריה נמכרים בכל העולם. כל סכין במפעל של סכיני טוסה עובר כ-50 תהליכי ייצור שונים ע"י אנשי צוות מנוסים ומקצועיים.
סכין ירקות - נקירי
סכין ירקות יפני נקרא נקירי. הנקירי ידוע בתור אחד מסכיני המטבח הנפוצים ביותר במטבח היפני הביתי. הנקירי משמש כסכין לחיתוך ירקות, פירות ושאר מאכלים מן הצומח. צורתו המלבנית והפרופיל השטוח יחסית של הלהב מתאימים מאוד לחיתוך בדחיפה לכל אורך הלהב, ויש לו גם מספיק בטן כדי לאפשר תנועת "נדנוד"/Rocking. בנוסף, הנקירי הוא סכין ירקות רחב המאפשר לערום על גביו את חומרי הגלם ולהעבירם לכלי המתאים בקלות. הרבה טבחים ובשלנים ביתיים מחזיקים סכין ירקות ייעודי בנוסף לסכין השף שלהם לעבודה עם ירקות. כמובן שאם אתה צמחוני או טבעוני, סכין ירקות היא הבחירה המושלמת בשבילך.
סכין ירקות יפני (נקירי) בפעולה
מהי פלדת Aogami Super
Aogami Super היא פלדת פחמן. רכיבים: פחמן 1.4-1.5%, כרום 0.2-0.5%, ונדיום 0.3-0.5%, טונגסטן 2-2.5%, מנגן 0.2 - 0.3%, סיליקון 0.1-0.2%, זרחן 0.025%, גופרית 0.004%. פירוש השם של של המתכת הוא "פלדה כחולה", השם אינו קשור לצבעה של הפלדה, אלא לצבעו של הנייר בו היא מגיעה עטופה מהמפעל. הפלדה מיוצרת ביפן במפעל Hitachi. א Aogami Super היא הגרסא המתקדמת ביותר של הפלדה הכחולה, שהיא בין פלדות הפחמן הטובות והמתקדמות ביותר בשוק. בפלדת Aogami Super בהשוואה ל-Aogami #2 יש כמות גדולה יותר של פחמן וטונגסטן, כמו כן הוסיפו אליה גם ונדיום. ניתן להקשות את הפלדה הכחולה סופר בתהליך הייצור עד לרמה של 63-65 HRC בדר"כ, דבר המאפשר להשחיז את להב הסכין לרמת חדות יוצאת דופן. פלדת Aogami Super היא פלדת הפחמן היקרה ביותר והטובה ביותר.
ההבדל בין פלדת פחמן לאל-חלד
פלדות אל חלד הן פלדות בעלות ריכוז כרום של 13% לפחות. הן עמידות במידה רבה לחלודה, אך לא חסינות אליה לחלוטין (אף פלדה אינה חסינה לחלודה). העמידות לחלודה מגיעה עם מחיר - הפלדה תיהיה קשה בהרבה להשחזה, והחדות שלה לא תוכל להתחרות עם זו של פלדת פחמן. פלדת פחמן היא פלדה שהמרכיב העיקרי שלה (חוץ מברזל) הוא פחמן. פלדות פחמן קלות מאוד להשחזה, במיוחד לחובבן או מתחיל, ומגיעות בקלות לרמת חדות גבוהה מאוד, מאידך, פלדות פחמן מחלידות בקלות, והן דורשות משמעת והקפדה. חשוב לזכור: סכין העשוי פלדת פחמן שלא יתוחזק כראוי ויעלה חלודה ללא טיפול יהפוך פריך, מתפורר וישבר בייתר קלות. על הלקוח לקבל על עצמו את האחריות לטיפול ראוי ומכובד בסכין שלו.
בסופו של דבר הבחירה בין סכין מפלדת אל חלד לבין סכין מפלדת פחמן הוא עניין של ביצועים מול נוחות. אי אפשר להשאיר סכין מפלדת פחמן רטוב ליותר מכמה דקות, יש לוודא שהוא יבש לאחר השימוש ויש לנגב אותו לאחר חיתוך של מזון חומצי (כמו לימון). למרות התחזוקה שסכין מפלדת פחמן מצריך, השפים המפורסמים ביותר ביפן משתמשים אך ורק בסכינים מפלדות פחמן, ולמרות שהם עובדים במטבח מקצועי ותחת לחץ הם מעדיפים את היתרונות של סכיני פלדת הפחמן ומוכנים לוותר על הנוחות שבשימוש בפלדת אל-חלד. במטבח הביתי קל מאוד לתחזק סכין מפלדת פחמן, כל הנדרש הוא לשטוף ולנגב את הסכין מיד לאחר השימוש. במידה ועלתה חלודה ניתן לנקות אותה בשניות ע"י שימוש בחומר ייעודי שניתן לרכישה בכל חנות מרכול (ראה דף נפרד על תחזוקת הסכין).
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.