סכיני קאנצ'וגו
קאנצ'וגו נוסדה בשנת 1918 ע"י קאוואמורה מאצ'וג'ירו, הם מתמחים בייצור סכינים באמצעות שילוב של מסורת חישול חרבות יפניות בת 700 שנה וטכנולוגיה מודרנית מתקדמת.
מהו סכין קיריצוקא
סכין הקיריצוקא מגיע בשתי צורות, בצורה המסורתית בה הוא מושחז מצד אחד בלבד ומהווה מעין שילוב בין סכין אוסובה ליאנאגיבה, בצורה השנייה הוא מגיע מושחז משני צדדיו ומשמש כסכין שף לשימוש כללי עם פרופיל בעל עיקול עדין יותר. מספרים שבעבר רק השף הבכיר ביותר במסעדה היה יכול להחזיק סכין קיריצוקא, והסכין היה מהווה סמל סטאטוס. בשתי צורותיו הסכין הוא סכין לשימוש כללי שיכול למלא את כל המטלות במטבח.
מהי פלדת SG2
פלדת SG2 הינה פלדת מהירות גבוהה המיוצרת ביפן במפעל Takefu. רכיבים: פחמן 1.25 - 1.45%, כרום 14 - 16%, מוליבדן 2.3 - 3.3%, ונדיום 1.8 - 2.2%, מנגן 0.4%, סיליקון 0.5%, גופרית 0.03%, זרחן 0.03%. פלדה מעולה הנמצאת בשימוש אצל מותגים יפנים מוכרים. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 64+ HRC בדר"כ. הפלדה הינה פלדת מהירות גבוהה בעלת תכונות אל-חלד.
ההבדל בין פלדת פחמן לאל-חלד
פלדות אל חלד הן פלדות בעלות ריכוז כרום של 13% לפחות. הן עמידות במידה רבה לחלודה, אך לא חסינות אליה לחלוטין (אף פלדה אינה חסינה לחלודה). העמידות לחלודה מגיעה עם מחיר - הפלדה תיהיה קשה בהרבה להשחזה, והחדות שלה לא תוכל להתחרות עם זו של פלדת פחמן. פלדת פחמן היא פלדה שהמרכיב העיקרי שלה (חוץ מברזל) הוא פחמן. פלדות פחמן קלות מאוד להשחזה, במיוחד לחובבן או מתחיל, ומגיעות בקלות לרמת חדות גבוהה מאוד, מאידך, פלדות פחמן מחלידות בקלות, והן דורשות משמעת והקפדה. חשוב לזכור: סכין העשוי פלדת פחמן שלא יתוחזק כראוי ויעלה חלודה ללא טיפול יהפוך פריך, מתפורר וישבר בייתר קלות. על הלקוח לקבל על עצמו את האחריות לטיפול ראוי ומכובד בסכין שלו.
בסופו של דבר הבחירה בין סכין מפלדת אל חלד לבין סכין מפלדת פחמן הוא עניין של ביצועים מול נוחות. אי אפשר להשאיר סכין מפלדת פחמן רטוב ליותר מכמה דקות, יש לוודא שהוא יבש לאחר השימוש ויש לנגב אותו לאחר חיתוך של מזון חומצי (כמו לימון). למרות התחזוקה שסכין מפלדת פחמן מצריך, השפים המפורסמים ביותר ביפן משתמשים אך ורק בסכינים מפלדות פחמן, ולמרות שהם עובדים במטבח מקצועי ותחת לחץ הם מעדיפים את היתרונות של סכיני פלדת הפחמן ומוכנים לוותר על הנוחות שבשימוש בפלדת אל-חלד. במטבח הביתי קל מאוד לתחזק סכין מפלדת פחמן, כל הנדרש הוא לשטוף ולנגב את הסכין מיד לאחר השימוש. במידה ועלתה חלודה ניתן לנקות אותה בשניות ע"י שימוש בחומר ייעודי שניתן לרכישה בכל חנות מרכול (ראה דף נפרד על תחזוקת הסכין).
שלמה מלכא (בעלים מאומתים) –
זו סכין השף השלישית שרכשתי בהיקארי, כמו כן רכשתי אבני השחזה וכן קרש חיתוך מצויין.
ברצוני לשבח את השרות שלכם, את הקניות ביצעתי מול יואל וקיבלתי שרות יעיל ומעולה לגבי סכיני השף שרכשתי אני נהנה מאיכות משובחת!
אלעד הרשקוביץ (בעלים מאומתים) –
מלאכת אומנות של יצירת מופת! הסכין בעל גימורים מהריבים וירידה לפרטים ברמה הגבוהה ביותר מחשיבה על שיפור נוחות האחיזה על ידי בחירת צורת הידית המיוחדת ועד לגימור שכבת הציפוי של פלדת דמשק.
הסכין קלה מאוד ונוחה מאוד לשימוש. מאפשרת נוחות מרבית לביצוע כל פעולת חיתוך מבלי מאמץ. על אף עוביו הדק של הלהב,אשר מאפשר את החדות, הסכין עמידה מאוד ומסוגלת להתמודד בצורה מעולה מול כל סוג מאכל (התנסתי בבשר בקר וירקות).
מרסלו וולמן (בעלים מאומתים) –
סכין ברמה גבוהה חדה בטירוף איכות החומר ניראת לעין.
אני מאוד מרוצה מהאיכות הידית פחות לטעמי קצת עוקצת בגלל הזוויות.
סכין מאוזנת ומאוד קלה.
תודה.
גידי הלפרין (בעלים מאומתים) –
הסכין בבעלותי כבר שנתיים
עדין לא עברה השחזה, אין חצי התחלה של חלודה, סכין מצויינת לכל עבודת מטבח חותכת בצורה מופלאה
הידית נוחה מאוד ביד , אינני מתעייף בעבודה ממושכת הסכין קלת משקל ודקה, אך חזקה מאוד.
הגימור שלה תמיד מושך צומת לב
זו הסכין השניה שלי ממכם, ואני פשוט מת עליה.
תודה רבה
shaharnisim (בעלים מאומתים) –
מאוד נהנה מאיכות הסכין
חוויה שונה לגמרי מהסכין השף הקודמת.
מאוד מרוצה מהרכישה
תודה רבה