סכיני יאמאוואקי
סכיני יאמאוואקי הם מותג מפורסם מהעיר סאקאי ביפן. סאקאי מהווה כבר 600 שנים את המרכז הגדול ביותר לחישול סכינים ביפן. באזור המאה ה-14 החלו לייצר בעיר את חרבות הקאטאנה המפורסמות, ולאחר הצגת הטבק ליפן ע"י הפורטוגזים במאה ה-16 החלו לייצר בעיר גם סכינים לקציר הטבק שהפכו במהרה לידועים בתור הטובים ביפן. בשנת 1860 כשהמורדים הסמוראים הפסידו לקיסר ויצא חוק האוסר על נשיאת חרבות ע"י אנשים פרטיים הסבו הרבה מחרשי החרבות הידועים את מלאכתם לייצור סכיני מטבח תוך כדי שהם רותמים את הטכנולוגיה והמסורת ארוכת השנים למשימה. יאמאווקי מרכזים את מיטב הסכינים המיוצרים בעיר משנת 1927 ומתמחים בעיקר בסכיני שף פרימיום מקצועיים המיוצרים בעבודת יד.
מהו סכין פריסת בשר
סכין פריסת בשר הוא סכין מטבח ארוך וצר המשתמש לפריסת פרוסות בשר/סטייקים מנתחי בשר גדולים לפני ההכנה או לאחרייה מצלי או רוסטביף. אורך הסכין ורוחבו הצר מאפשרים לו לפרוס נתחי בשר גדולים בקלות וביעילות ללא חיכוך מיותר שהיה יוצר סכין שף רחב.
מהי פלדת AUS8
פלדת AUS8 היא פלדת אל-חלד המיוצרת ב-Aichi, יפן. רכיבים: פחמן 0.7-0.75%, כרום 13-14.5%, ונדיום 0.1-0.26%, ניקל 0.49%, מנגן 0.5%, סיליקון 1%, גופרית<0.03%, זרחן<0.04%. פלדת AUS8 משמשת לרוב לייצור סכיני מטבח לשימוש בייתי במחירים נוחים לצרכן.
יחיאל בן דוד (בעלים מאומתים) –
סכין מדהימה!
חתכתי איתה רוסטבריף סינטה, והתוצאה מושלמת!