סכיני סוקנארי
סוקנארי מתפקדת כמעבדה למחקר סכינים יותר מאשר נפחייה. הבעלים, מאסטר האנאקי, מצהיר על עצמו כהרפתקן אשר מנסה לייצר את הסכינים הטובים ביותר בעולם. הנאקי סאן מספר שכדי לייצר סכינים טובים, אתה חייב להיות מדען, לא רק נפח. כל ייצור של כל סדרה חדשה של סכינים נעשה בליווי צמוד של מעבדה אשר מוודאת את האיכות של תהליך הייצור ומבטיחה שהוא הגיע לכלל שלמות. בכל פעם שמאסטר הנאקי משתעמם לאחר שהביא סדרה מסויימת לכלל שלמות, הוא מתחיל לייצר סכינים מפלדה חדשה.
סוקנארי הוקמה במחוז טויומה בשנת 1933 ומנוהלת היום ע"י המאסטר האנאקי נובו, הדור השלישי למשפחת הנפחים.
נפחיית סוקנארי הייתה מיוחדת בכך שהם משווקים את הסכינים שלהם ביפן ישירות לשפים. למעשה הנפח היה מציג את הסכינים שיצר ישירות לשפים מפורסמים בעצמו וגם מקבל הזמנות מיוחדות, כך צברה הנפחייה ידע רב במהלך של 80 שנה בעזרת קשר ישיר עם הלקוחות והתאמת הסכינים לדרישות הקפדניות שלהם. היום הנפחייה היא מוקד לעלייה לרגל, והזמנות של סכינים נכנסות לרשימת המתנה של כחצי שנה. סכיני השף שלהם ידועים כסכיני עלית בכל רחבי יפן.
מאסטר האנאקי נובו הוא אחד מהבודדים ביפן שיודע לחשל סכינים הוניאקי מ-Shirogami#1, ככל הניראה יש פחות מחמישה נפחים בכל יפן שיכולים לייצר סכינים כאלה מכיוון שחישול כזה הוא קשה מאוד ומצריך המון ידע וניסיון. היכולת הזו מעידה על הרמה הגבוהה שלו כנפח מסורתי.
נפחיית סוקאנרי היא גם בין הבודדות שמייצרת סכינים מפלדות ZDP-189 ו-HAP40 בעבודת יד.
מאסטר האנאקי שואף לשלמות מוחלטת בעבודתו, ולכן סוקנארי שולחים את הסכינים שלהם לבדיקות מעבדה חיצוניות על מנת לוודא את רמת ה-HRC והמבנה הגרעיני של הפלדה ועל סמך הדוחות הם משפרים את התוצאות שלהם כל הזמן.
מהו סכין קיריצוקא
סכין הקיריצוקא מגיע בשתי צורות, בצורה המסורתית בה הוא מושחז מצד אחד בלבד ומהווה מעין שילוב בין סכין אוסובה ליאנאגיבה, בצורה השנייה הוא מגיע מושחז משני צדדיו ומשמש כסכין שף לשימוש כללי עם פרופיל בעל עיקול עדין יותר. מספרים שבעבר רק השף הבכיר ביותר במסעדה היה יכול להחזיק סכין קיריצוקא, והסכין היה מהווה סמל סטאטוס. בשתי צורותיו הסכין הוא סכין לשימוש כללי שיכול למלא את כל המטלות במטבח.
מהי פלדת HAP40
פלדת HAP40 היא פלדת מהירות גבוהה המיוצרת ביפן במפעל Hitachi. רכיבים: פחמן 1.27 - 1.37%, כרום 3.7 - 4.7%, מוליבדן 4.6 - 5.4%, טונגסטן 5.6 - 6.5% ,ונדיום 2.8 - 3.3%, קובלט 7.5 - 8.5%. בגלל האיכויות יוצאות הדופן של הפלדה היא קיבלה את הכינוי "פלדת וודו", וניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 64-68 HRC בדר"כ. לפלדה תכונות של אל-חלד למחצה, ובניגוד לשאר פלדות המהירות הגבוהה קל יחסית להשחיז אותה על אבני מים.
פלדות מהירות גבוהה/אבקה הן פלדות מתקדמות אשר נועדו לשימוש תעשייתי במקדחים ומסורים של חומרים קשים במיוחד, המגיעים לטמפרטורות גבוהות מאוד בשל החיכוך תוך כדי קידוח או ניסור, וגם בתעשיית התעופה והחלל. את הפלדות האלה מחסמים (מקשים) בטמפרטורה גבוהה במיוחד כך שכאשר הן יגיעו לטמפרטורה גבוהה בזמן הקידוח/ניסור הן לא יאבדו את החיסום שלהן ויהפכו לרכות.
matandjazz@gmail.com (בעלים מאומתים) –
רכשתי את הסכין לאחר התייעצות מעמיקה עם צוות האתר, שנתנו מענה מקצועי ואדיב מאוד.
הסכין ברמה גבוהה מאוד וכפי שנאמר באתר אין מה להשוות אותה לשום סכין מערבית שהייתה ברשותי בעבר.
בנוסף המשלוח היה מהיר מאוד והגיע עד הבית בלי בעיות.
לסיכום,
צוות מקצועי מאוד
שרות אדיב וקשוב
מוצרים ברמה חדשה לגמרי בארץ
משלוח מהיר עד הבית.
בני גלמור (בעלים מאומתים) –
המוצר מעולה – עונה על כל הציפיות ולמעלה מזה .
יחס ושירות מעולים !!!
אתר האינטרנט מקצועי ברמה נדירה , ממש בית ספר .
זמן אספקה – מהיר מהמובטח .
הקניה – תענוג צרוף .
Alexander Moysov (בעלים מאומתים) –
המוצר מעולה !
רכשתי את הסכין הזאת כי הרבה זמן רציתי סכין שף איכותית.
נכון, הסכין יקרה אבל שווה כל שקל.
הדיוק,החדות והאחיזה מדהימים..
זמן אספקה – מהיר , עד הבית .
tzachi (בעלים מאומתים) –
אני בשלן ביתי ! תמיד רציתי סכין שף טובה !
8 שנים אני עם גיוטו vg10 יפנית בסגנון מערבי. אחרי אין סוף התיעצויות החלתתי בהמלצת הצוות על סוקינארי , בחרתי hap40 בשביל שמירת חוד פנומנאלית וקלות השחזה יחסית . הפור נפל על סכין קירצוקה בגלל מרווח האצבעות הנדיב .
הסכין מדהימה יפה נוחה לעבודה ויחסית קלה להחזקה. אין מה להשוות לכל סכין אחרת שהיתה ברשותי.
opher.kahn1 (בעלים מאומתים) –
סכין שף מעולה. למען האמת לא התיעצתי עם הצוות אלא חקרתי בקריאה את האתר המקצועי שלכם ואתרים רבים בעולם. סוגי הפלדה, סוגי הסכינים, השימושים וכו וכו, והגעתי לבסוף למסקנה שזה הסכין והפלדה שאני רוצה. אני משתמש בסכין רק כמה שבועות אבל מרוצה מאוד!!!
אברי בונדר (בעלים מאומתים) –
סכין שף יוצאת מהכלל, החדות, האחיזה ממש עולם אחר של חיתוך מזון מכל הסוגים ואני בעל 35 שנות נסיון במטבח.
אליאור ספר (בעלים מאומתים) –
פשוט שלמות של סכין שף! מבסוט מאוד!
קוקי אסולין –
גם אני קניתי את הסכין תענוג אמיתי . כייף לעבוד איתה רמה מאוד גבוה
אלכסיי פבו (בעלים מאומתים) –
החיים שלי במטבח היו שקר עד שהשתמשתי בסכין.
הכל נהיה הרבה יותר קל וכיפי. חוץ מזה, להחזיק בידיים משהו שנוצר ידנית, על ידי אנשי מקצוע שהם פשוט אומנים.
אחלה אתר, משלוח מהיר, כבר חזרתי לקנות משהו שוב ואחזור בהחלט.