סרטון הצגה:
סכיני יאמאוואקי
סכיני יאמאוואקי הם מותג מפורסם מהעיר סאקאי ביפן. סאקאי מהווה כבר 600 שנים את המרכז הגדול ביותר לחישול סכינים ביפן. באזור המאה ה-14 החלו לייצר בעיר את חרבות הקאטאנה המפורסמות, ולאחר הצגת הטבק ליפן ע"י הפורטוגזים במאה ה-16 החלו לייצר בעיר גם סכינים לקציר הטבק שהפכו במהרה לידועים בתור הטובים ביפן. בשנת 1860 כשהמורדים הסמוראים הפסידו לקיסר ויצא חוק האוסר על נשיאת חרבות ע"י אנשים פרטיים הסבו הרבה מחרשי החרבות הידועים את מלאכתם לייצור סכיני מטבח תוך כדי שהם רותמים את הטכנולוגיה והמסורת ארוכת השנים למשימה. יאמאווקי מרכזים את מיטב הסכינים המיוצרים בעיר משנת 1927 ומתמחים בעיקר בסכיני שף פרימיום מקצועיים המיוצרים בעבודת יד.
מהו סכין עזר (פטי)
סכין Petty הוא סכין מצוין לעבודות העדינות ביותר במטבח. הסכין מאפשרת חיתוך מדוייק של ירקות קטני מידה, כמו כן משמש גם לקילוף.
מהי פלדת VG10
פלדת VG10 היא פלדת אל-חלד המיוצרת במפעל Takefu. רכיבים: פחמן 1%, כרום 15%, מוליבדן 1%, ונדיום 0.2%, קובלט: 1.5%, מנגן 0.5%. פלדת VG10 היא אולי פלדת האל-חלד המתקדמת והאיכותית ביותר של טאקפו, והיא פופולרית מאוד בקרב יצרני הסכינים ביפן. הונדיום בסגסוגת מאפשר לסכין להחזיק להב חד במיוחד לאורך זמן ארוך. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 60-61 HRC בדר"כ, דבר המאפשר להשחיז את להב הסכין לרמת חדות יוצאת דופן.
יפים רוזנפלד (בעלים מאומתים) –
קודם כל אני נהנה מהמראה החיצוני ודבר הכי חשוב – על הביצועים של סכין שרכשתי.
לדעתי אין מקום להשוואה בין סכין יפני ובין הסכינים הרגילים שברשותי.
תודה גם על הסברים והנחיות שקיבלתי מיואל. זה עזר לי הרבה לגבי הבחירה. ממליץ בחום.
אלכסנדר פריגוזין (בעלים מאומתים) –
סכין מטבח יפה חד מאוד. עשוי מקצועי.